Meryem-Mehmet Kaplan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmektir.

Misyon: Peygamberimizin ahlakıyla bezenen, Yunusvari yaratılanı yaratandan ötürü sevebilen, farklı anlayışları doğal ve zenginlik kabul eden ,Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli ve manevi değerleriyle barışık bir nesil yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 08:20´de öğrenci giriş zili çalarken, 8:30´da ders başlamaktadır. 11:40´da öğle arası başlarken 12:20´de öğle arası bitmektedir. Çıkış saati ise 14:40´dir. Lise sınıfı 15:30 da çıkmaktadır.
Isınma: DOĞALGAZ
Yabancı Dil: İNGİLİZCE VE ARAPÇA
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler: TÜBİTAK BİLİM ŞENLİĞİ
Proje Çalışmaları: TEKNOFEST VE TÜBİTAK PROJELERİ. RESİM SERGİSİ
Diğer Hususlar: OKULUMUZDA MESCİT,KÜTÜPHANE,BİLİŞİM SINIFI,FEN LABORATUVARI,MÜZİK ATÖLYESİ,GÖRSEL SANATLAR ATÖLYESİ,KONFERANS SALONU BULUNMAKTADIR. LİSE VE ORTAOKUL KADEMELERİ BULUNMAKTADIR.

WEB - https://meryemmehmetkaplankaihl.meb.k12.tr

Adres - KAHVELİPINAR MAH. 88039 NOLU SK. MERYEM MEHMET KAPLAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NO 24 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP

Öğretim Şekli :TAM GÜN ÖĞRETİM YAPILMAKTADIR.

Yerleşim Yeri - Okul Şahinbey İlçesi Kahvelipınar Mahallesi muhtarlığı ve Adil Ceydeli Ortaokulu yanındadır.

Ulaşım Düztepe-Tugay-Karataş dolmuş ve otobüsleri okulumuz yakınından geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Gaziantep´in Merkezindedir.