2024 MAYIS AYI BİLİŞİM HAFTASI

Bilişim Haftası, bilgi teknolojileri alanındaki gelişmeleri kutlamak, bu alandaki farkındalığı artırmak ve dijital okuryazarlığı teşvik etmek amacıyla düzenlenen bir etkinliktir.

06.05.2024 42

Okulda Bilişim Haftası'nın kutlanmasının temel amacı, öğrencilere bilişim teknolojilerinin önemini vurgulamak ve bu teknolojileri etkin bir şekilde kullanmalarını teşvik etmektir. Bu özel hafta boyunca düzenlenen etkinliklerle öğrencilere, dijital okuryazarlık ve güvenlik konularında bilinç kazandırılır. Ayrıca, teknolojinin eğitimdeki rolü üzerine farkındalık oluşturularak öğretmenlere ve öğrencilere teknolojiyi verimli bir şekilde kullanma konusunda rehberlik edilir. Yaratıcılığı ve inovasyonu teşvik eden etkinliklerle öğrencilerin teknolojiyi yaratıcı bir şekilde kullanmaları teşvik edilirken, bilişim sektöründeki kariyer fırsatları hakkında bilgi verilerek öğrencilerin gelecekteki meslek seçimlerine yönlendirme yapılır. Son olarak, Bilişim Haftası etkinlikleri, öğrenciler arasındaki işbirliğini artırarak topluluk bağlarını güçlendirir ve grup çalışması becerilerini destekler. Bu şekilde, Bilişim Haftası öğrencilere teknolojiyi bilinçli ve etkili bir şekilde kullanma becerileri kazandırırken, onları geleceğin dijital dünyasına hazırlar.

06-05-202406-05-2024

Adres:
KAHVELİPINAR MAH. 88039 NOLU SK. MERYEM MEHMET KAPLAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ NO 24 ŞAHİNBEY / GAZİANTEP